Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je epidemiološka situacija u Vranju pod kontrolom, kao i da se smanjio broj novozaraženih od koronavirusa.

Trener Dinama iz Vranja Dragan Antić pozitivan je na COVID-19.

Na spisku Ministarstva za rad i socijalnu politiku, među 86 poslodavaca protiv kojih su podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka u oblasti radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu za vreme vanrednog stanja, nalazi se njih 15 sa juga Srbije.

U petak, 22. maja, ukupno je poslato 213 uzoraka sa teritorije Grada Vranja, sa sumnjom na koronavirus.

Centralna proslava jubileja 950 godina manastira Prohor Pčinjski koja je trebalo da bude održana 17. maja zasedanjem Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve, zbog virusa korona odložena je za 6. septembar, objavljeno je na sajtu Eparhije vranjske.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je danas počela isplata po 100 evra građanima koji su se za ovu vrstu novčane pomoći javili telefonom ili na portal Uprave trezora i da će ih svaki dan dobiti po pola miliona građana.

Prema poslednjim podacima, od 110 uzoraka koji su poslati na ispitivanje u četvrtak 21. maja, kod četiri lica je potvrđeno prisustvo virusa Covid 19, od kojih su tri iz Vranja i jedno iz Bujanovca.

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje u Vranju, pristiglo je 99 rezultata od 110 poslatih uzoraka u nedelju, koji pokazuju da je kod još 15 osoba u okrugu potvrđen korona virus.

Iz JP "Urbanizam i izgradnja grada Vranja" saopštili su da će, nastavkom radova na rekonstrukciji Ulice Bore Stanković u Vranju, od ponedeljka, 25. maja, za saobraćaj biti zatvoren deo ove ulice - do raskrsnice sa Dunavskom ulicom.

U Vranju je održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije, kojom je predsedavao gradonačelnik i komandant štaba dr Slobodan Milenković.

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240