U cilju sprečavanja širenja korona virusa među zdravstvenim radnicima, formirana je Fejsbuk grupa „Vizionari Srbije“, kojoj su se priključili i Vranjanci.

U akciji prikupljanja meda za najugroženiji sloj stanovništva od korona virusa, koju je organizovao Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS), priključilo se i Udruženje pčelara ,,Pčelica" iz Vranja.

Gradski Štab za vanredne situacije grada Vranja upućuje apel svim vlasnicima motornih vozila da parkiranje vrše na odgovarajući i propisan način kako bi se ekipama preduzeća obezbedilo da nesmetano obavljaju dezinfekciju ulica i trotoara.

U skladu sa merama Vlade Republike Srbije, i ovog jutra su maloprodajni objekti u Vranju bili otvoreni za najstarije sugrađane, u periodu od 04.00 – 07.00 sati.

Gradska uprava grada Vranja obezbedila je mogućnost građanima da, pored elektronskog podnošenja zahteva za ostvarivanje određenih prava, to isto mogu uraditi i preko pošte i neposrednim ubacivanjem u kutiju, koja se nalazi u ulazu zgrade Odseka dečje zaštite Gradske uprave, u ul.Partizanska 17A.

Po preporuci Kriznog štaba za suzbijanje i sprečavanje širenja korona virusa na teritoriji grada Vranja, a u skladu sa preporukom Ministarstva zdravlja, danas je odeljenje stare Hirurgije vranjske bolnice počelo da prima pacijente sa sumnjom na infekciju novim virusom COVID-19.

Nakon jučerašnjeg obilaska ATD-a, komandant Kriznog štaba i Gradskog štaba za vanredne situacije, gradonačelnik dr Slobodan Milenković prihvatio je sugestije lekara i medicinskog osoblja, pre svega u pogledu opremljenosti za svakodnevno obavljanje pregleda.

Po nalogu gradonačelnika dr Slobodana Milenkovića i Gradskog štaba za vanredne situacije danas popodne počelo je pranje i dezinfekcija ulica i javnih površina u Vranjskoj Banji.

Po nalogu gradonačelnika dr Slobodana Milenkovića i Gradskog štaba za vanredne situacije, aktiviran je još jedan atomizer za raspršivanje natrijum hipohlorita.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, pomoćnik gradonačelnika dr Aleksandar Stajić i član Gradskog veća dr Miroljub Stanković obišli su danas ATD dispanzer i pružili podršku lekarima i medicinskom osoblju koji odnedavno vrše prijem pacijenata sa respiratornim problemima.

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240