Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, kao krovni zakon u prosveti, menja se zbog usklađivanja sa odredbama novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.


Svi koji žele moći će dobrovoljno da daju krv u četvrtak, 23. januara od 10 do 14 sati u sali OKCE u Vranju.


Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je konkurse za dodelu subvencija, dotacija i kreditnih sredstava namenjenih za projekte razvoja turizma u Srbiji u ovoj godini.


 Četvrto i tradicionalno izdanje Bogojavljenskog plivanja za časni krst na Vlasinskom jezeru privuklo je ove godine 70 plivača i više hiljada ljudi koji su došli da podrže svoje ljubimce ali i da uveličaju samu manifestaciju koju je pre četiri godine pokrenuo Srboljub Mitić iz Surdulice, vojno lice i trener Karate kluba " Tanden".


A
mbasador Entoni F. Godfri će boraviti u Južnoj Srbiji od 21. do 23. januara i tom prilikom posetiti Vranje, Preševo, Bujanovac i Leskovac.


U
prostorijama Centra za prevenciju sa polivalentnom patronažom povodom obeležavanja Četrnaeste Evropske nedelje prevencije raka grlića materice  od 20-26.januara 2020.godine  pod sloganom „RANO OTKRIVANjE MOŽE SPREČITI RAK GRLIĆA MATERICE”, organizovan je stručni sastanak i tribina na temu „PREVENCIJA KARCINOMA GRLIĆA MATERICE“ uz podršku i učešće partnerskih organizacija: ZZJZ, Crvenog krsta Vranje, Medicinske škole “Dr Izabel Emsli Haton“ i  zdravstvenih radnika i saradnika.


Svi vozači sa C i D kategorijom koji se profesionalno bave prevozom robe i putnika, od Nove godine na put ne smeju bez certifikata i kvalifikacione kartice vozača, a to predviđa Zakon o bezbednosti saobraćaja koji se u potpunosti primenjuje od kraja prošle godine.


Gradonačelnik dr Slobodan Milenković održao je danas sastanak sa saradnicima na kome je izvršena analiza stanja kvaliteta vazduha na teritoriji Grada Vranja.


Naredne nedelje će se nastaviti maglovito vreme, a temperature će uglavnom biti iznad nule, što je znatno iznad proseka za ovo doba godine. Manje promene vremenskih prilika očekuju se za vikend, ali one će biti slabo izražene - kaže meteorolog Đorđe Đurić.


Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog Jovana Krstitelja, praznik posvećen svetitelju i proroku koji je krstio Isusa Hrista na reci Jordan.

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240