Inspekcija rada je nakon kontrola kod 318 preduzetnika utvrdila da na crno radi 706 radnika, a najveći broj je u Vranju, 261 radnik, u Nišu 183, u Leskovcu 141, u Pirotu 67 i u Prokuplju 54 radnika.

Ovo su podaci koje je na sajtu objavilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, a odnose se na period obavljenih kontrola od 3.januara do 7.avgusta ove godine.

U Vranju osim što je najveći broj neprijavljenih radnika, zabelženo je i to da je broj poslodavaca koji su kršili zakon manji, odnosno da su pojedini poslodavci držali i po više od pedesetak radnika na crno. Ukupan broj poslodavaca u ovom gradu koje je obišla inspekcija rada je 59, a utvrđeno je da je neprijavljen 261 radnik.

U Leskovcu je kod 78 poslodavaca na crno radio 141 radnik, u Nišu kod 108 , čak 183 osobe. U manjim gradovima, Pirotu, na primer, kod 36 poslodavaca neprijavljeno je bilo 67 radnika i u Prokuplju na 37 mesta 54 neprijavljenih osoba.

Radnici koji su radili na crno obavljali su različite poslove, pekari, taksisti, trgovci, građevinari, električari, vodoinstalateri, čistači, stolari, kuvari, konobari, automehaničari i slično.

Zanimljivo je da je u gotovo svim gradovima na jugu slična struktura neprijavljenih radnika, ali je najveći broj radnika obezbenja na crno radilo u Pirotu.

IZVOR: Jugmedia

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240