Krenula je sa radom Letnja škola Arhitektonskog Fakulteta "MARHI " i trajaće do 25.08.2019 godine.

Na početku otvaranja, gostima iz Rusije se najpre obratila direktorka škole Suzana Mišić Stanković i poželela dobrodošlicu u naš grad i Vranjsku Gimnaziju i sa zadovoljstvom naglasila da je njihov dolazak u mesecu osnivanja Vranjske Gimnazije koja uskoro obeležava 140 godina od osnivanja.

Direktorka je istakla značaj i važnost partnerskih odnosa koje Gimnazija neguje sa ruskim univerzitetima.

Nakon toga, gostima se obratila profesor ruskog jezika, Danijela Spasić, koja je ruskim predavačima i studentima govorila o istorijatu škole, o važnim aktivnostima koje škola ima u okviru Ruskog kutka kao i o ostvarenim saradnjama sa Rusijom. Na kraju svog obraćanja profesorka je poželela konstruktivan i produktivan rad u okviru Letnje škole.

Ispred delegacije iz Rusije gimnazijalcima se obratio Milan Stamenković, koordinator i predavač u okviru programa pomenute Letnje škole i Arhitektonskog fakulteta iz Moskve.

Letnja arhitektonska škola pruža moućnost učenicima i budućim studentima arhitekture i Informacionih tehnologija da prošire svoja znanja i razmotre mogućnost daljeg školovanja na nekom od prestižnih partnerskih univerziteta širom Rusije.

TK

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240