Krenula je sa radom Letnja škola Arhitektonskog Fakulteta "MARHI " i trajaće do 25.08.2019 godine.

Na početku otvaranja, gostima iz Rusije se najpre obratila direktorka škole Suzana Mišić Stanković i poželela dobrodošlicu u naš grad i Vranjsku Gimnaziju i sa zadovoljstvom naglasila da je njihov dolazak u mesecu osnivanja Vranjske Gimnazije koja uskoro obeležava 140 godina od osnivanja.

Direktorka je istakla značaj i važnost partnerskih odnosa koje Gimnazija neguje sa ruskim univerzitetima.

Nakon toga, gostima se obratila profesor ruskog jezika, Danijela Spasić, koja je ruskim predavačima i studentima govorila o istorijatu škole, o važnim aktivnostima koje škola ima u okviru Ruskog kutka kao i o ostvarenim saradnjama sa Rusijom. Na kraju svog obraćanja profesorka je poželela konstruktivan i produktivan rad u okviru Letnje škole.

Ispred delegacije iz Rusije gimnazijalcima se obratio Milan Stamenković, koordinator i predavač u okviru programa pomenute Letnje škole i Arhitektonskog fakulteta iz Moskve.

Letnja arhitektonska škola pruža moućnost učenicima i budućim studentima arhitekture i Informacionih tehnologija da prošire svoja znanja i razmotre mogućnost daljeg školovanja na nekom od prestižnih partnerskih univerziteta širom Rusije.

TK