Mesec osnivanja Gimnazije „Bora Stanković“ iz Vranja,  koja će uskoro obeležiti i 140 godina od osnivanja, obeležen je početkom rada Letnje škole Arhitektonskog Fakulteta "MARHI" u Moskvi.

Direktorka ove obrazovne ustanove, Suzana Mišić Stanković, uz reči dobrodošlice, posebno je istakla značaj i važnost partnerskih odnosa  kojeGimnazija neguje sa ruskim univerzitetima.

Gosti iz Rusije su tom prilikom bili u prilici da se kratko upoznaju sa  istorijatom škole, važnim aktivnostima koje Gimnazija ima u okviru Ruskog kutka, kao i o ostvarenoj saradnji sa Rusijom, zahvaljujući izlaganju profesorke ruskog jezika,  Danijele Spasić.

U ime delegacije Rusije gimnazijalcima se obratio Milan Stamenković, koordinator i predavač u okviru programa pomenute Letnje škole i Arhitektonskog fakulteta iz Moskve.

- Letnja arhitektonska škola pruža mogućnost našim učenicima i budućim studentima arhitekture i informacionih tehnologija da prošire svoja znanja i razmotre mogućnost daljeg školovanja na nekom od prestižnih partnerskih univerziteta širom Rusije - poručili su iz Gimnazije.

Letnja škola će  trajati do 25. avgusta.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240