Oglašena prodaja zemljišta u Vranjskoj Banji i uklanjanje objekta. Spor oko vlasništva nad objektom započetog još 1977, završen tek u februaru. 

Nikada završeni hotel u Vranjskoj Banji, po svemu sudeći, biće – srušen! 

Naime, na osnovu zaključka Vlade Srbije od 18. jula i Odluke Upravnog odbora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, te Republičke direkcije za imovinu, oglašena je prodaja zemljišta na kome se nalazi objekat čija je izgradnja počela još 1977, pa je s razlogom nazvan i "Skadar na Banjštici".

U oglasu se navodi da bi hotel trebalo da bude srušen u roku od 90 dana, s obzirom na to da je reč o objektu koji ima odobrenje za gradnju, ali ne i za upotrebu. Budući kupac se obavezuje da o svom trošku obavi ovaj posao i ispoštuje inspekcijski nalog.

Inače, ukupna početna kupoprodajna cena zemljišta iznosi 252.564 evra, a zdanje od 3.148 kvadrata, sa prizemljem i pet spratova, nije predmet prodaje.

Podsećamo, oko vlasništva nad ovim objektom je deceniju i po vođen sudski spor, sve dok u februaru Specijalna bolnica za rehabilitaciju, čijom imovinom raspolaže Republička direkcija za imovinu, i Fond penzijskog i invalidskog osiguranja nisu postali ravnopravni suvlasnici.

- Ovakav epilog nam odgovara jer ulažemo u uređenje banje, a taj hotel nam u svakom smislu kvari planove. Ipak, priželjkujemo da budući kupac zemljišta izgradi hotel, zato što nam nedostaju smeštajni kapaciteti - zaključuje predsednik ove vranjske gradske opštine Dragan Sentić.

Izvor:  http://www.novosti.rs/vesti/srbija.

           

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240