U sali Skupštine gradske opštine Vranjska Banja potpisan je protokol o početku radova na izgradnji pešačke zone u ulici kralja Petra I Oslobodioca, u gradskoj opštini Vranjska Banja, na površini od oko 2.000 metara kvadratnih.

Potpisivanju su u ime investitora prisustvovali gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, predsednik gradske opštine Vranjska Banja, narodni poslanika Slaviša Bulatović kao i predstavnici Ministarstva privrede, gradskog rukovodstva, rukovodstva gradske opštine i izvođači radova.

Gradonačelnik Milenković rekao je tom prilikom da će izgradnjom šetališta Vranjska Banja dobiti nov i prepoznatljiv izgled. „ Izgradnja pešačke zone predstavlja ulaganje u turizam u Vranjskoj Banji. Ovaj projekat ima za cilj da unapredi uslove za razvoj turizma ovog kraja, a očekujem da u narednom periodu poboljšamo i zdravstvene kapacitete najtoplije banje u Evropi. Realizacija ove investicije podudara se sa politikom državnog vrha, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem o ulaganjima i revitalizaciji banja u Srbiji“ rekao je gradonačelnik.

On je izrazio zadovoljstvo zbog uspešne saradnje koju grad ima sa Ministarstvom privrede i državnim sekretarom Draganom Stevanovićem putem realizacije brojnih projekata na uređenju Industrijske zone, putnih pravaca ali i izgradnje novog vrtića i rekonstrukcije ulice Bora Stanković. Predsednik gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić rekao je tom prilikom da je izgradnja šetališta veliki projekat koji će centralni deo banje učiniti lepšim.

„Vrednost radova je oko 56 miliona dinara, od čega Ministarstvo privrede i gradska opština Vranjska Banja izdvajaju sredstva u visini od oko 50 odsto.

Izgradnja šetališta podrazumeva građevinske radove na spoljnjem uređenju i elektro radove, koje izvodi grupa ponuđača na čelu sa firmom Saba Belča iz Preševa. Rok za završetak je 100 kalendarskih dana.

Izvor: Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240