U okviru projekta Digitalni pogon koji organizuju Biblioteka plus i Novosadska novinarska škola, učenici drugog razreda Gimnazije "Bora Stanković" Staša Aleksić, Natalija Stojanović, Milica Stanković , zajedno sa mentorima Majom Bulajić, profesorkom engleskog jezika i Nenadom Stojiljkovićem, profesorom istorije boravili su u letnjoj školi na Kopaoniku u kojoj učestvuje 30 učenika iz deset škola.

Gimnazijalci su put Kopaonika krenuli su u četvrtak 15.avgusta i vratili su se 20. avgusta.

Tokom boravka u letnjoj školi učenici su imali sledeće aktivnosti: U toku prepodneva učenici su na osnovu svojih ideja snimali, montirali i obrađivali video materijale u okviru zadate teme ( lekcija iz nastave) i slobodne teme. U popodnevnim časovima su prisustvovali predavanjima stručnjaka iz oblasti filma, istorije i režije( Milan Vlajičić, Marija Vukić, Miša Ćurković, Marko Pištalo).
 
U večernjim terminima su učestvovali u debatama na određene teme iz oblasti medijske kulture i pismenosti. U ponedeljak su učenici prikazali svoja ostvarenja na reviji filma.

" Opšti utisak sa letnjeg kampa je da su učenici stekli i povećali znanje i veštine u okviru digitalne pismenosti, stekli nova znanja u vezi snimanje i montaže video materijala, i razmenjivali iskustva koja su itekako korisna."

U okviru reforme gimnazijskog obrazovanja u oblasti Jezik mediji i kultura kao izbornog programa, aktivnosti predviđenje Digitalnim pogonom su najbolji primer usavrašavanja i rada na terenu, direktor škole Suizana Mišić Stanković.

TK

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240