Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima obišao je početak radova na izgradnji ulice Marije Kiri, čime je zvanično počela realizacija Komunalnog programa za 2019. godinu.

,,Pored asfaltiranja ove saobraćajnice u dužini od 250 metara i širini 6, predviđeno je i postavljanje ivičnjaka celom dužinom ulice. Prvi put,  nakon 40 godina, ova ulica će biti osposobljena za gradski saobraćaj što je veoma značajno za  sugrađane u ovom delu grada“, rekao je gradonačelnik.  

Takođe,  dodao je da će u prvoj fazi  realizacije Komunalnog programa biti izvedeni radovi na asfaltiranju ulica Budislava Šoškića u dužini od 230 metara u naselju Donji Asambair i Tome Kostića u dužini od 85 metara u naselju Šaprance. ,,Nakon toga sledi uređenje ulica Sremske, Ratka Mitrovića u naselju Raška, Aleksinačke, Vaska Pope i Vojislava  Ilića.

Takođe, opredeljena su i sredstva za rekonstrukciju ulica Filipa Filipovića, Narodnog Heroja i Kneza Miloša, ali će se sa tim radovima početi tek nakon uređenja podzemnih instalacija. Ove godine je u planu i sređivanje ulice Kosovske, ali radovi na uređenju ove saobraćajnice će početi tek nakon završetka obilaznice“, dodao je Milenković.

Ukupna vrednost Komunalnog programa za 2019. godinu je 37 miliona dinara.

TK 

Izvor: Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja