Udruženje građana Atina u saradnji sa mladima sa lokala i volonterima iz Crvenog Krsta organizovalo je uličnu akciju u subotu od 11:00 do 13:00 časova na šetalištu u centru Grada Vranja uz podršku Lokalne mreže za borbu protiv trgovine ljudima Grada Vranja.

"Ideja je da se obratimo prvenstveno mladima sa porukama koji su rizici za dolazak do eksploatacije i kako ih prepoznati!" - izjavila je Lidija Đorđević, aktivistkinja Udruženja građana Atina.

Akcija ima za cilj da naglasi i značaj saradnje svih institucija sa porukom da niko ne može sam, ali svi zajedno možemo da se uspešno borimo protiv nasilja i trafikinga.

Veoma zainteresovanim građanima deljen je materijal (devojke koje su bile žrtve trgovine ljudima su osmislile i ispisale poruke) podrške za druge žrtve, distribuirane u vidu razglednica. Takođe će biti podeljeni cegeri i igrice za najmlađe kroz akcije koje slede.

Cilj akcije je da se vršnjaci obraćaju jedni drugima i da komuniciraju međusobno, razmenjuju informacije na temu borbe protiv trgovine ljudima počev od najmlađih do onih starijih koji su u okviru ove akcije na velikim panoima u centru Vranja ispisivali i iscrtavali te podsećali na osnovna prva koja svi imamo i koja su nam ona najvažnija.

TK

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240