Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u velikoj sali Skupštine grada, organizovalo je javnu raspravu o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije.

U ime ministarstva skupu su prisustvovali Zoran Antić državni sekretar, Nina Mitić pomoćnica ministra i Dragan Knežević viši savetnik u ministarstvu. Skupu se najpre obratio Zoran Antić državni sekretar ističući da su podrška i angažovanje na polju zaštite od svih vidova diskriminacije prioritetni zadaci Vlade Republike Srbije i resornog ministarstva. ,,Sa velikom pažnjom i angažovanjem najeminentnijih stručnjaka iz ove oblasti pristupili smo izradi Nacrta zakona, koji će danas biti predstavljen. Priprema izmena i dopuna Zakona o zabrani diskriminacije obavljena je u saradnji sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti“, rekao je Antić.

Nakon toga, prisutnima se obratila Nina Mitić pomoćnica ministra naglasivši da je jedan od ciljeva donošenja ovog zakona jačanje uloge i položaja Poverenika za zaštitu ravnopravnosti. ,,Osnaživanje poverenika trebalo bi da omogući efikasniji odgovor na slučajeve diskriminacije i da smanji broj ovakvih pojava u društvu. U cilju izrade što uspešnije verzije Nacrta, pozivam sve prisutne da daju svoje predloge i sugestije“, dodala je Mitić. O tehničkim detaljima govorio je Dragan Knežević viši savetnik u ministarstvu.

Javna rasprava održana je u sedam gradova u Srbiji: Beogradu, Subotici, Novom Sadu, Kragujevcu, Vranju i Novom Pazaru.

TK

Izvor: Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240