Čari Vlasinkog jezera i njegove okoline, posetila je grupa dece migranata iz Prihvatnog centra u Bosilegradu. Oduševljeni prirodnim bogatstvom ovog predela i rekreativnom šetnjom, deca su se utrkivala da naprave sto vise fotografija koje će poneti sa sobom za uspomenu.  Sportske igre su upotpunile dan mališanima.
Na jugoistočnom pograničnom delu Srbije nalazi se prostrana planinska visoravan Vlasina, čija prosečna visina iznosi 1280 m. Na najnižem delu 1210 m smešteno je Vlasinsko jezero. Ovo područje predstavlja stanište velikog broja retkih I ugroženih vrsta, kao I prirodno-istorijskih fenomena plovećih tresetnih ostrva. Ukupna površina tresetnih ostrva na Vlasinskom jezeru danas iznosi 10 hektara, mada su najveća ostrva privezana na različitim delovima uz obale jezera, fenomen prirodnog bogatstva na brdima i visoravnima iznad Vlasinskog jezera, čine i divlji konji koji su se zadržali na ovom području-prezentovali su edukatori Centra za društvene integracije deci, koja su sa oduševljenjem slušala.

Pomenute aktivnosti realizuje Centar za društvene integracije u okviru projekta „Mi i oni smo zajedno“ pod pokroviteljstvom Internacionalne organzacije za migracije (IOM) i Švajcarske Konfederacije , a u okviru Programa ‘’Unapređenje socijalne zaštite migranata u ranjivom položaju u Srbiji’’.  

TK

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240