U Vranju je održana tribina na temu ,,Promocija Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou", na kojoj je između ostalih govorila i Danijela Milosavljević, članica Gradskog veća za socijalna pitanja i lokalnu samoupravu.

Prema njenim rečima projekat realizuje Grad Vranje u saradnji sa Udruženjem ,,Centar za društvene integracije". Podržan je od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) i Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, koji finansira Evropska unija.

,,Prva faza projekta podrazumeva promociju projekta i Evropsku povelju, koja je utemeljena i u Lokalnom akcionom planu usvojenim prošle godine u Skupštini grada. U drugoj fazi predviđeno je osnaživanje 30 žena za koje će biti organizovana obuka za sopstveno pokretanje biznisa. U fokusu će biti žene starije od 50 godina, zatim žene žrtve nasilja i Romkinje", istakla je gradska većnica Danijela Milosavljević.

Na tribini su govorile i Gordana Stanković, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost grada Vranja, Anita Stojanović, predsednica ,,Centra za društvene integracije" i prof. dr Milica Bošković.

TK

Izvor: Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240