Grad Vranje otpočeo je sa realizacijom aktivnosti na tekućem održavanju i unapređenju sistema javnog osvetljenja u užem gradskom jezgru i u seoskim mesnim zajednicama. Ovo je za zvaničan gradski sajt izjavio pomoćnik gradonačelnika Saša Pešić.

Okvirnim sporazumom, predviđeno je održavanje koje podrazumeva zamenu starih živinih sijalica. One više nisu u proizvodnji, a nova led rasveta, osim što je energetski efikasnija, ima i životni vek od 70.000 do 100.000 radnih sati. U prvoj fazi, koja će trajati do 31. decembra ove godine, planirano je ulaganje u unapređenje sistema javne rasvete u visini od 9.2 miliona dinara. Imajući u vidu da će radovi ukupno trajati tri godine, planira se ulaganje u ukupnoj vrednosti od 111 miliona dinara.

O kakvoj se uštedi radi, najbolje pokazuje podatak da će, nakon zamene svih 5000 živinih sijalica na celoj teritoriji Grada, ukupan trošak od 65 miliona koliko je trebalo za održavanje sistema javnog osvetljenja, biti smanjen na 30 miliona dinara na godišnjem nivou. Radove na unapređenju sistema javne rasvete izvode konzorcijumi Jug Elektro i Tesla Sistemi Doo Beograd.

TK

Izvor: Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240