Ispred Skupštine Srbije u subotu je počeo protest ratnih veterana i ratnih vojnih invalida, koji su nezadovoljni svojim društvenim položajem i pravima, a među okupljenima su bili i boric iz Vranja i Niša.

Okupljeni su najavili  da će do ponedeljka tražiti prijem kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Učesnici protestnog skupa zahtevaju povlačenje Predloga zakona o boračko-invalidskoj zaštiti, osnivanje boračkog ministarstva, kao i uvođenje boračkog dodatka.

Nenad Stanić, organizator skupa, kaže da su se okupili zbog višegodišnje nebrige države prema njima, te su ratni veterani i ratni vojni invalidi zbog toga prepušteni sami sebi.

" Imamo zahtev da imamo boračko ministarstvo, kao što ima u svetu i njabližoj okolini, jer mi smo da kežem podeljeni i kroz ta boračka udruženjha i prepušteni sami sebi. Naglašavamo jedinu pripadnost otadžbini i narodu. Tu bi država pokazala želju i volju da želi da reši probleme, kao što su svi ti nadležni političari govorili, evo to je ta prilika", navodi Stanić.

"Država nema sluha", kazao je Stanić za Betu i dodao da su učestvovali u javnoj raspravi o zakonu, ali im predlozi nisu prihvaćeni. Ispred Skupštine se okupilo nekoliko desetina veteran, a u Pionirskom parku preko puta neki od njih su prenoćili nastavljajući na taj način protest.TK

TK

Izvor: OK porta, Beta

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240