proteklih mesec dana,  inspekcija rada otkrila je 56  neprijavljenih radnji u Srbiji, a samo na jugu zemlje  je čak 31,  sa zatečena 34 radnika na crno. Neprijavljene radnje na jugu Srbije, pronađene su u Nišu, Vranju, Prokuplju i Pirotu.

Od ovog broja u 17 slučajeva radili su neprijavljeni sami vlasnici, a delatnosti u radnjama na crno  jesu: taksi prevoz, frizerska,građevinska,zatim automehaničari, ugostitelji, obućari, vulkanizeri, odnosno trgovine, autoperionice.

Najveći broj neprijavljenih radnji  je u Pirotu -10  sa 12 radnika na crno, a od ovog broja polovina su  vlasnici koji su sami radili. Zatim sledi Prokuplje sa 9 neprijavljenih radnji i isto toliko radnika na crno. U Nišu i Vranju inspektori rada ustanovili su po 6 neprijavljenih radnji.U Nišu se radilo samo o vlasnicima, dok  u Vranju od 7 radnika koji nisu bili prijavljeni, trojica su bili vlasnici.

U svim ovim slučajevima inspekcija je zatvorila ove radnje, zabranila rad i podnela zahteve za pokretanje prekršajnih postupaka, navodi se na sajtu Ministarstva za rad, zapošljavanje ,boračka i socijalna pitanja.

Kontrole su obavljane od početka septembra do 2.oktobra u celoj Srbiji, a od 3.januara ove godine, do ovog datuma, bilo je ukupno 274 neprijavljenih radnji, stoji na sajtu Ministarstva rada.

TK

Izvor: Jugmedia

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240