Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i načelnik Policijske uprave Vranje Igor Živković potpisali su ugovor o materijalno – tehničkom opremanju Saobraćajne policije.

Tom prilikom gradonačelnik je istakao da Grad kontinuirano realizuje aktivnosti usmerene na jačanju sveukupne bezbednosti u lokalnoj zajednici.

,,Radom Saveta za bezbednost saobraćaja grada Vranja nastojimo, da u interesu građana, dodatno podignemo svest o saobraćajnoj kulturi. U sklopu tih mera i ove godine obezbedili smo materijalno – tehničko opremanje saobraćajne policije u vrednosti od 1.950.930 dinara. Iako je donacija usmerena na potrebe pripadnika MUP –a, ona je direktno povezana sa poboljšanjem sigurnosti i opšte bezbednosti građana’’, rekao je gradonačelnik dr Milenković.

Načelnik Policijske uprave Vranje Igor Živković zahvalio se na donaciji i istakao da je zahvaljujući odličnoj saradnji sa lokalnom samoupravom realizovan veliki broj značajnih projekata.
,,Iz godine u godinu vrednost izdvojenih sredstava za potrebe saobraćajne policije je veća, što je veoma značajno za nesmetani rad i unapređenje aktivnosti. Donirana oprema biće upotrebljena za povećanje nivoa bezbednosti u saobraćaju na području grada Vranja. Društveno odgovorna lokalna zajednica doprinela je da na teritoriji grada Vranja bude znatno smanjen broj saobraćajnih nezgoda i poginulih lica’’, naglasio je Živković.

Oprema sadrži 100 stop tablica, 80 pištaljki, 1 dreger aparat koji se koristi za otkrivanje psihoaktivnih supstanci, 2 kompleta nesesera za vršenje uviđaja, dva desktop kompjutera sa pratećom opremom, dva štampača, 6 kancelarijskih radnih fotelja, foto aparat sa pratećom opremom, 4 smart telefona i 1 fiksni telefon sa centralom.

Sredstva za opremu obezbeđena su prihodom od naplaćenih saobraćajnih kazni na teritoriji grada.

TK

Izvor: Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

 

Komentari  

0 #1 Savesno-nesavesnoSteva 09-10-2019 08:01
Slazem se stim da policija treba da se opremi ali nesavesni vozaci opet nemoze se spreciti i helikopterima a porucio bi gradolnacelniko ako brine o gradjanima da posecuje cesto porodilje i bolesnike i da zaviri u novu i staru zgradu bolnice nebih kometarisao ali ovo je sramota i od novu a da negovorimo o starim zgradama bolnice
Citat

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240