O salvama verbalnih napada na Jelenu Stojković posle izveštavanja o aferi u Vranju, obavešteno i Više tužilaštvo. Posebno sam brinula da ni posredno ne ukažem na identitet maloletnika, kaže novinarka Večernjih novosti.

Policija je ozbiljno shvatila moju prijavu. Bili su brzi i profesionalni - kaže novinarka „Večernjih novosti“ iz Vranja Jelena Stojković, govoreći o pretnjama kojima je bila izložena, uključujući i najozbiljnije - pretnje smrću.

Prema rečima novinarke Večernjih novosti, u policijskoj stanici sastavljen je izveštaj o pretnjama, koji je prosleđen i tužilaštvu. Policija je odmah reagovala i pod pojačani nadzor stavila kuću u kojoj živi sa porodicom.

Povod za pretnje vranjskoj novinarki jesu njeni tekstovi o skandalu u čijem je središtu fotografija obnažene učenice šestog razreda OŠ "Radoje Domanović", koja se već nedeljama deli među vranjskim osnovcima. Ova afera, na inicijativu škole, čeka svoj epilog u nadležnim ustanovama, a zahvaljujući tekstovima naše novinarke za nju je saznala i šira javnost.

Jeleni Stojković u utorak uveče javila se žena, koja se predstavila kao majka devojčice koja je na spornoj fotografiji. Uputila joj je desetine najstrašnijih pretnji. "Ubiću te", "Ne znaš s kim imaš posla", "Znam gde živiš i koga imaš". Uz salve psovki i uvreda, osoba je pojačala verbalni napad izgovarajući gotovo monstruozne rečenice poput "Sačekaću te kada vodiš dete u vrtić i ubiću te".

- U utorak uveče, za dva časa, imala sam više od 30 njenih poziva. Odgovorila sam na dva i sadržaj je bio gotovo identičan - psovke i okrutne pretnje - kaže Jelena Stojković. - Imam razumevanja za njenu poziciju i pokušala sam racionalno da razgovaram, ali to je bilo nemoguće. Odmah sam otišla u policiju i prijavila slučaj.

Delikatna afera rođena u vranjskoj školi "Radoje Domanović", koju je opisala na stranicama "Novosti", Jeleni Stojković bila je poznata više nedelja pre nego što je počela da piše o njoj. Bila je svesna delikatnosti slučaja i ranjivosti dece koja su njeni akteri. Sačekala je, kako naglašava, da prvo državne institucije urade svoj posao.

- I sama sam roditelj i duboko sam svesna svih nijansi ovog slučaja. Posebno sam brinula da ni posredno ne ukažem na identitet maloletnika, niti da im, ionako nezahvalnu poziciju, otežam - objašnjava Stojkovićeva.

Pretnje novinarki Večernjih novosti u sredu je oštro osudilo Udruženje novinara Srbije (UNS), koje traži da tužilaštvo pokrene postupak zbog ugrožavanja njene sigurnosti. UNS podseća da je za to delo propisana kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

ISPOŠTOVANA PROCEDURA

AFERA zbog koje je prećeno novinarki Večernjih novosti Jeleni Stojković tiče se deljenja fotografije na kojoj je uslikana obnažena učenica. Devojčica je spornu sliku poslala godinu dana starijem dečaku sa kojim je navodno bila u emotivnoj vezi. Posle raskida on je sliku prosledio svojim drugarima, a vranjski osnovci su je brzo razdelili mobilnim telefonima. Škola je postupila u skladu sa svim procedurama, a na ovom slučaju radi vranjsko tužilaštvo, kao i stručnjaci Centra za socijalni rad.

Izvor i foto: Večernje novosti

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240