...
Kultura
Trending

Za vikend u pozorištu premijera predstave za decu ,,Crvenkapa'', u bioskopu ,,Čuvari formule'' Dragana Bjelogrlića

Na repertoaru vranjskog teatra u petak, 22 decembra, u 19 sati na večernjoj sceni je Javni čas ,,Hajde da se igramo – Naših (četrdeset) pet minuta“. Reč je o predstavi koju su pripremili polaznici starije grupe škole glume koja će biti odigrana u humanitarne svrhe.

Tako će svi posetioci platiti ulaznicu po meri srca, a sav novac biće uplaćen za pomoć u lečenju Vivijen iz Vranja. Na dečjoj sceni u nedelju, 24. decembra, premijerno će biti izvedena predstava ,,Crvenkapa“, koju je po motivima Braće Grim režirao Bojan Jovanović. Zbog velikog interesovanja predstava će se igrati u dva termina od 12 i 13 sati, a specijalni gost na premijeri biće Deda Mraz.

Kada je u pitanju bioskopski repertoar predstojeće subote, 23. decembra, biće prikazana dva filma. U terminu za mališane, od 12 sati je film ,,Maša i medved: Još zabavnije“. Reč je o animiranom filmu koji predstavlja  avanturu za celu porodicu. ,,Vežite se, predstoji vam opasna vožnja dok Maša kreće na fantastično putovanje od šume do grada i nazad.

Prva stanica je svadba i onog trenutka kada Maša stigne, sledi nevolja! Dok se igra sa mladinim velom, Maša izaziva gungulu, trka se na kolicima za tortu i juri golubove. Bićete uvučeni u zadivljujuću i dirljivu božićnu bajku usredsređenu na dvanaest meseci. Maša i njen novi prijatelj učiniće sve što mogu da zapale duh magije u srcima. Pripremite se za neočekivane obrte i uzbudljive trenutke, prava avantura je iza ugla“, poručuju iz produkcije..

Na večernjoj sceni od 18 i 21 sat je još jedno novo domaće ostvarenje, film ,,Čuvari formule“. Reč je o srpskoj filmskoj drami u režiji Dragana Bjelogrlića, po scenariju Vuka Ršumovića, a koji je nastao po motivima romana ,,Slučaj Vinča“ profesora Gorana Milašinovića. ,,U jeku hladnoratovske krize, grupa naučnika u Institutu Vinča sprovodi tajni projekat koji predvodi profesor Dragoslav Popović.

Sticajem nepredviđenih okolnosti, oni bivaju izloženi smrtonosnoj dozi zračenja, zbog čega ih jugoslovenska tajna policija odvodi na lečenje u Kliniku Kiri u Parizu. Francuski doktorski tim na čelu sa profesorom Žoržom Mateom zaključuje da je njihovo stanje kritično i da su im dani odbrojani. On predlaže da se po prvi put u istoriji izvede delikatna i neizvesna intervencija. Da li je u pitanju eksperiment nad živim ljudima ili on zaista želi da im pomogne – postaje mučno pitanje za jugoslovenske naučnike“, kratak je opis filma.

Karte za pozorišne predstave i filmske hitove osim na biletarnici, mogu se kupiti i onlajn na sajtu Pozorišta.

Back to top button
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.