Tradicionalna svečanost povodom dodele Vidovdanskih nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola organizovana je večeras u Surdulici.

Najuspešnijim đacima školske 2019/2020. nagrade su uručili predsednica opštine dr Aleksandra Popović i predsednik Skupštine opštine Surdulica Novica Tončev.

Novčane nagrade u iznosu od po 5.000 rsd , dobilo je 47 vukovaca osnovnih škola dok su po 7.000 rsd dobili učenici koji su u osnovnim školama na teritoriji surduličke opštine proglašeni đacima generacije.

Učenici sa Vukovim diplomama u srednjim školama, njih 28, od opštine Surdulica su na poklon dobili po 7.000 rsd , a najbolji u generaciji po 10.000 rsd.

„Presrećan sam kad vidim koliko lepo vaspitanih i dobrih đaka u Surdulici stasava u mlade intelektualce sa zasluženim diplomama i doktorskim zvanjima. Čestitam im svima na izvanrednim rezultatima koje su ostvarili. Čestitam i njhovim nastavnicima i roditeljima koji posvećeno i strpljivo rade sa njima.

Ulaganje u obrazovanje je jedan od prioriteta delovanja nas koji vodimo Surdulicu. Veoma je važno da mlade kontinuiramo motivišemo da uvek daju svoj maksimum, da u potpunosti iskoriste svoje potencijale, da posvećeno uče i rade, jer znanje im niko ne može oduzeti. Svakodnevnim učenjem i usavršavanjem svi postajemo bolja verzija sebe” – izjavio je Novica Tončev, predsednik Skupštine opštine Surdulica.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240