Mi juče nismo testirali nijednog pacijenta ni u Zavodu za javno zdravlje u Vranju, ali ni u kovid ambulanti, jer jednostavno ni laboratorije za analizu testova na koronu u Nišu, Beogradu, Batajnici iz neobjašnjivih razloga ne žele da prime naše rezultate.

Ne znam iz kojih razloga, iako imamo poprilično alarmantnu situaciju, rekao je za Danas Slađan Stanković, epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje u Vranju.

On je precizirao da se očekuje od subote rezultat za 63 uzeta uzorka koji su poslati u laboratoriju u Batajnici.

– Nalazimo se u potpuno konfuznoj situaciji iako imamo redove pacijenata, među kojima ima i obolelih, ali i uplašenih građana. Očekujem da u ovom slučaju reaguje i ministar zdravlja, kako bi sprečili širenje dezinformacija“, rekao je Stanković za naš list.

Tim Zavoda za javno zdravlje iz Vranja juče je izvršio dezinfekciju prostorija Specijalne bolnice za plućne bolesti u Surdulici koja bi trebalo da postane nova kovid bolnica za sedam opština Pčinjskog okruga, sa kapacitetom do 90 pacijenata. U Vranju u dve kovid bolnice na odeljenjima stare hirurgije i odeljenju za zarazne bolesti popunjeni su svih kapaciteti i tu se trenutno nalazi više od 120 pacijenata koji se tretiraju kao „teži slučajevi“.

U Vranju je juče uvedena vanredna situacija, što podrazumeva obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, ali ne i skraćivanje rada ugostiteljskih objekata u kojima i dalje vladaju velike gužve uz minimalno poštovanje socijalne distance.

Izvor-Danas

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240