...
Društvo
Trending

Usvojen program obeležavanja 25. godišnjice NATO bombardovanja

Na današnjem sastanku Organizacionog odbora za obeležavanje 25. godišnjice NATO bombardovanja usvojen je program obeležavanja ovog značajnog datuma.

,,Jovan Milovanović: Najveći srpski obaveštajac“, naziv je knjige Ljubana Krana i Ilije Kajteza, čijom će promocijom, večeras od 18 sati u sali Doma vojske, početi obeležavanje četvrt veka od početka NATO agresije na našu zemlju.

Program će biti nastavljen 24. marta, u 11.55 sati komemorativnim skupom kraj spomenika poginulima u ratnim sukobima od 1990. godine i tokom NATO agresije. Tom prilikom biće odata pošta, položeni venci i cveće i održan prigodan program.

Nakon toga u Galeriji Narodnog muzeja biće otvorena izložba fotografija koje svedoče o stradanjima tokom 78 dana bombardovanja. Istog dana, od 19 sati, u Pozorištu ,,Bora Stankovića“ biće prikazan film pod nazivom ,,33. ANĐELA“ o stradanju srpske dece tokom Drugog svetskog rata u logorima u Norveškoj.

Program obeležavanja trajaće do 12. juna, jer je tog datuma 1999. godine potpisan Kumanovski sporazum koji je označio kraj NATO bombardovanja tadašnje SRJ.

U međuvremenu biće održan Međunarodni humanitarni memorijalni maraton mira ,,Sećanje na žrtve NATO agresije 1999. godine“, kao i promocija knjige ,,Spomenik“ autora Milosava Simovića, a biće raspisan i literarni konkurs za učenike viših razreda osnovnih škola i srednjoškolaca.

Back to top button
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.