Društvo
Trending

Crveni krst dodelio priznanja najistaknutijim pojedincima i kolektivima

Povodom Svetskog dana Crvenog krsta i „Nedelje Crvenog krsta“ održana je redovna godišnja sednica u Kamernoj sali Pozorišta i tom prilikom podeljene nagrade najistaknutijim pojedincima i kolektivima.

Svečanosti je prisustvovao većnik za zdravstvo, dečju i boračku zaštitu i invalidska pitanja i javno zdravlje Nikola Popović, koji je tom prilikom uručio nagrade.

„Crveni krst u Vranju nadaleko je poznat po svom humanitarnom radu i predanim volonterima. Briga o ljudima u nevolji i spremnost da im se pomogne, aktivnosti iz socijalne delatnosti kao što je rad Narodne kuhinje, podela pomoći, spremnost da se reaguje u vanrednim situacijama, rad sa izbeglicama iz Ukrajine, aktivnosti na planu promocije zdravih stilova života, samo su neki segmenti rada ove priznate gradske organizacije.

Posebno bih pohvalio opredeljenje mladih volontera za rad u ovoj organizaciji i spremnost da se uključe u humanitarni rad, naročito u savremenom civilizacijskom toku okovanom digitalnim otuđenjem od onoga što predstavlja altruizam u svakom smislu. I upravo zato, grad Vranje, odnosno gradsko rukovodstvo, nastavlja sa podrškom svih aktivnosti Crvenog krsta kako bi dobri rezultati bili nastavljeni“, istakao je većnik.

Generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Ljubomir Miladinović, istakao je da je Crveni krst Vranje na visokom sedmom mestu u Republici po angažovanosti i daje izuzetan primer uspešnosti u radu.

Nacionalni dan dobrovoljnih davaoca krvi je 11. maja, a tim povodom dodeljena su priznanja davaocima rekorderima za 100, 75 i 50 puta datu krv.

Back to top button