Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave po objavljenom Javnom pozivu za podnošenje zahteva jedinica lokalne samouprave za raspodelu dela sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave donelo je Odluku o raspodeli sredstava iz Budžetskog fonda, na osnovu koje je Grad Vranje dobio sredstva u iznosu od 4.140.000,00 dinara.

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je novu, kako je rekao, lepu vest za penzionere.


LESKOVAC: Farmaceutska kompanija Teva objavila je da u sklopu restrukturiranja svoje globalne proizvodne mreže namerava da svoje proizvodne operacije u fabrici Zdravlje u Leskovcu prepusti novom strateškom partneru.


Država je objavila očekivane otkupne cene za neke od najznačajnijih poljoprivrednih proizvoda. Pšenica bi, na primer, trebalo da se po toni plaća oko 15 evra više nego lane. Iako su i poljoprivrednici i otkupljivači saglasni da te cene nikoga ne obavezuju, resorno ministarstvo poručuje da je izvesno da će se uvesti red na tržištu.


Uz samo malo dobre volje nadležnih, realno je očekivati da se, do kraja ove ili početkom naredne godine, pokrene proizvodnja u bujanovačkoj Klanici „Jugokoop“.


Zbog afričke kuge svinja posebnom direktivom precizirani uslovi pod kojima je moguće dobiti uvozne dozvole.


LESKOVAC: Uređenje Parka 9 Jugovića započeto je pripremnim radovima za postavljanje fontane koja je nekada krasila centralni gradski park.


Proizvođači moraju da se registruju kao preduzetnici i da plaćaju paušal.


Od početka godine podeljeno je svih 100.000 vaučera koji sa 5.000 dinara subvencionišu odmor na nekoj od domaćih destinacija. Vlada će danas razmotriti odobrenje dodatnih sredstava za novih 60.000 vaučera.

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240