Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi smatra da je politizacija jedan od razloga za „razočaravajuće procese privatizacije“ u Bujanovcu, a kao primere je naveo Bujanovačku banju i Duvansku industriju Bujanovac (DIB).

Postupak privatizacije Bujanovačke banje 2010. godine, na kojem je jedini ponuđač bila turska kompanija Turker Group, neuspešno je okončan nakon povlačenja ovog investitora zbog „albanizacije“ i hajke u medijima.

Bujanovačkoj firmi „Bici Komerc“ nije dozvoljeno da uplati učešće u postupku prodaje DIB-a, s obrazloženjem da će biti odložena privatizacija, da bi u istom postupku fabrika bila prodata mlekari“, rekao je Kamberi na okruglom stolu na temu privatizacije na Ekonomskom fakultetu u Bujanovcu.

Uz opasku da se ekonomski kapaciteti opštine drže u stečaju, Kamberi je naveo i primere Gumoplastike i Jugokopa, naglašavajući da je lokalna samouprava potpuno isključena iz procesa privatizacije, iako je spremna da ponudi sve što je u mogućnosti kako bi se privukli investitori.

Za Gorana Jovića, direktora Regionalne privredne komore Leskovac, Bujanovačka banja bi mogla da bude okosnica razvoja opštine.

„U procesu privatizacije ovog lečilišta treba biti posebno obazriv i nikako ne dozvoliti pretvaranje objekta u nekakav stambeno-poslovni prostor, što je sve prisutnija tendencija, pogotovo na ovim prostorima gde industrijske zone postaju stambene zone“, rekao je Jović.

Po njegovim rečima, specifičnost područja ičinjenica da bujanovačka opština spada u red devastiranih, presudno utiču na brojne neuspešne privatizacije, prenose Bujanovačke.

foto: Vranje news

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240