Uvid u poslovanje Turističke organizacije Grada Vranja dostupno široj javnosti

S obzirom da se najveći deo budžetskih sredstava prikuplja kroz naplatu poreza, obaveza je svakog javnog preduzeća i ustanove da građanima na jednostavan i razumljiv način pruže sve raspoložive informacije o prikupljanju i trošenju tog novca.

O transparentnosti budžet javne ustanove Turističke organizacije grada Vranja, pitali smo direktorku ove ustanove Vesnu Petrović, koja je istakla da je uvid  u poslovanje TO  grada  Vranja , kao  Javne Ustanove  grada Vranja,  dostupan  široj javnost kroz više segmenata." Aktivnosti iz opisa delatnosti ove ustanove, u koje spadaju promocija turističkog proizvoda grada, organizovanje manifestacija, i razvoj turističke ponude, ali i troškovnik svega toga,  vidljive su i dostupne  svim zaintersovanim licima  i možete ih naći na zvaničnom  sajtu Turističke organizacije" ističe Petrovićeva.

"Transparentnost je od velikog značaja za nesmetano funkcionisanje naše  ustanove, jer predstavlja dokaz  o urednosti poslovanja koje je u skladu sa zakonskom regulativom. S obzirom da je Turistička organizacija budžetski korisnik, što znači da raspolaže i delom novca svojih sugrađana, dužni smo da ih putem izveštaja o radu, ali i ostalih dokumenata , obavestimo o tokovima novca prilikom realizacije aktivnosti našeg rada", kaže direktorka Turističke.

"Javna ustanova Turistička organizacija,  vršeći promociju i razvoj turističkih vrednosti grada, direktno utiče na povećanje broja turista u gradu, čiji boravak doprinosi ostvarenju prihoda u objektima za smeštaj i ishranu, u Turističkim info centrima u Vranju i Vranjskoj Banji kroz prodaju suvenira, trgovinskim objektima, muzejima. Imajući u vidu taj višestruki efekat turizma, može se reći da TO posluje pozitivno", naglašava direktorka JU Turistička organizacija grada Vranja .

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240