Delegacija Svetske banke, koju je činilo osam izvršnih direktora, predstavnici Preduzeća ,,Koridori Srbije, ministarstva građevinarstva i privrede sastali su se danas sa gradonačelnicima Vranja i Leskovca, dr Slobodanom Milenkovićem i Goranom Cvetanovićem, predsednikom opštine Vladičin  Han Goranom Mladenovićem i direktorima građevinskih preduzeća iz ovih sredina koja su angažovana na izgradnji Koridora 10.

U ime domaćina goste je pozdravio gradonačelnik dr Milenković, koji je ukazao na veliki značaj ovog projekta, pre svega kada je reč o privlačenju investitora i otvaranju novih radnih mesta.

On je govorio i o razvoju tranzitnog turizma, koji je veoma bitan za građane Vranja.

 Izvršni direktori Svetske banke  interesovali su se ne samo o ekonomskoj komponenti projekta izgradnje Koridora 10, već i o socijalnoj, kao i o problemima koji su se javljali tokom ovog procesa.

Na skupu se čulo da je tokom izgradnje Koridora 10, koji bi trebalo da bude završen do kraja ove godine, angažovano do sada preko 600 preduzeća i uposleno oko 30.000 ljudi.

 Posebna pažnja bila je posvećena socijalnom aspektu, odnosno rešavanju žalbi građana.

 Visoka delegacija Svetske banke zahvalila se lokalnim samoupravama na pruženoj podršci i iznetim mišljenjima o mehanizmima, koje treba primeniti u realizaciji novih projekata.      

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240