Ne smiruje se požar na Staroj Planini. Oko 200 vatrogasaca i pripadnika žandamrmerije angažovano je na gašenju požara. Kasno sinoć uspeli su da od širenja vatre zaštite šumski kompleks Arbinje. Požar se gasi i u predelu Čungulj iznad Toplog Dola, gde je situacija kritična. Novi požari izbili su noćas u blizini Trgovišta i Bosilegrada.

Požari bukte na jugoistoku Srbije, u nepristupačnim predelima Stare planine, kod Trgovišta, Prokuplja Vranja i Bosilegrada.

U delu opština Trgovište i Bosilegad na snazi je vanredna situacija, a u okolini Vranja angažovani su i helikopteri. Juče su iz opštine Trgovište zbog dima evakuisane tri osobe.

Novi požar zabeležen je u okolini sela Gvožđe i u okolini Rudnika. Predsednik Opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev rekao je da je 20 mahala na toj teritoriji zahvaćeno požarom, ali da vatrogasno-spasilačke jedinice danonoćno dežuraju.

U pomoć su pritekli i vatrogasci iz drugih delova Srbije, a priključiće im se i dodatne snage. Očekuje se da će veći deo požara u toku dana biti stavljen pod kontrolu.

Na Staroj planini gori nekoliko desetina hektara niskog rastinja i deo šume, ali deo požara je juče bio pod kontrolom. Kritično je iznad sela Topli Do.

Gašenje požara je sinoć obustavljeno jer je na nepristupačnim terenima rizično ostajati noću, ali je akcija nastavljena čim je svanulo. Angažovano je 200 vatrogasaca i pripadnika žandarmerije, a očekuje se da će im najavljena kiša olakšati posao.

Zbog težine terena, procenjeno je da helekopteri ne mogu biti od pomoći, a vatrogasci su prinuđeni da po nekoliko kilometara pešače do mesta na kojima vatra gori.

Očekuje se angažman ruskog aviona "Aljušin" koji bi trebalo da pomogne u gašenju požara na Staroj planini.

TK

Izvor: RTS

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240