‘”Od kako je presla u DESNICU Gordana Dimitrijevic, još uvek aktuelna direktorka JU Narodni Univerzitet u Vranju sprovodi mobing nad radnicima ucenjujuci  ih da potpišu pristupnicu za desnicu ili ce dobiti otkaz’”. Ovako je započeo svoju priču za tv Info Puls Boban Petkovic, koji je lično doživeo mobing od strane Dimitrijevićeve.

Kako je istakao,njemu je data pristupnica i postavljen ultimatum da za 15 minuta ili potpiše istu I pridruži se Desnici ili će dobiti otkaz. “Kako nisam potpisao pristupnicu i ostao privržen  Jedinstvenoj Srbiji ,stranci čiji sam član,dobio sam otkaz koji je u suprotnosti sa Zakonom”,kaže Petković.

Naime, Petković je kako stoji u Ugovoru, bio zaposlen na određeno vreme do povratka J.N. sa bolovanja.  Početkom ove godine direktorka ove Ustanove potpisuje rešenje o otkazu sa obrazloženjem da se radnica J.N. vratila sa bolovanja. To bi bilo u redu, da uvidom u  dokumentaciju nije utvrđeno da pomenuta J.N zapravo  nije prekidala bolovanje.

“Ovo je očigledan  primer kršenja zakona, mobinga ali i klasična ucena.  Ako ne promeniš stranu I sa direktorkom pređeš u Desnicu,onda ostaneš na ulici”,ističe Petković.

Boban Petković je slučaj prijavio inspekciji i podneo  tužbu Osnovnom Sudu u Vranju, a ubrzo će podneti i krivičnu prijavu protiv direktorke ,zbog nezakonitog otkaza I mobinga.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240