Policijska uprava u Vranju obaveštava javnost da je, postupajući po prijavi novinara portala „Bujanovačke“ Nikole Stevanovića, preduzela sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja svih okolnosti prijavljenog događaja.

Stevanović je juče prijavio policiji da mu je nepoznata osoba, koja je sedela u bašti u društvu dvojice policijskih službenika na dužnosti, uputila pretnje, dok je „fotografisao bašte kafića zbog vanredne situacije“.

Kako je naveo, policajci nisu reagovali na ove pretnje, ni kada je rekao da je novinar i za koju medijsku kuću radi.

Policija je o svemu odmah obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Bujanovcu, po čijem nalogu su izvršene detaljne provere.

Utvrđeno je da su u pitanju saobraćajni policajci Policijske ispostave Bujanovac  M.I. i N.Š.

Po dokumentaciji, ustanovljeno je da su navedena dvojica policajaca prethodno u kontroli saobraćaja zaustavila vozilo kojim je upravljao Stevanović i istog sankcionisali zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, zatim nenošenja vozačke dozvole i lične karte.

Po tvrdnjama policajaca, Stevanović je negodovao tom prilikom i poručio im „da je novinar i da će ih nedelju dana vrteti po sajtu, ako ga pišu“.

Proverama je utvrđeno da su, nakon toga, policajci M.I. i N.Š., koristili pauzu, tokom koje su bili u bašti kafića, a da je u društvu sa njima bio A.B., takođe saobraćajni policajac PI Bujanovac, koji u tom trenutku nije bio na dužnosti.

Policija će, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneti krivičnu prijavu protiv saobraćajnog policajca A.B. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti na štetu Nikole Stevanovića.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240