Kultura
Trending

Koncert „Iza kamere“ muzičkog dua iz Italije u Vranju

U sali Muzičke škole Stevan Mokranjac u Vranju,  u petak 27. oktobra u 18 časova, koncert održaće muzički duo iz Italije koji će izvesti koncert pod naslovom „Iza kamere“ – muzičko putovanje kroz manje poznate note filma svih vremena.

Muzički duo čine muzičari iz Italije, Clelia Sguera na violini i Vito Liturri na klaviru koji 28.oktobra u Nišu nastupaju na prestižnom festivalu NIMUS.

Zahvaljujući Udruženju „Dante Alighieri“ iz Vranja, umetnici su prihvatili da poklone ovaj koncert i građanima Vranja.

Koncert se održava u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu.

„Iza kamere“ je kamerni koncert koji predlaže poznate i manje poznate zvučne zapise filmske muzike svih vremena, u neobičnom obliku značajno tumačeći blizak odnos koji je odavno povezivao muziku i kinematografiju, ali sa posebnom pažnjom na sofisticiraniji repertoar predložen sa stilskom fleksijom koja u nekoliko pasusa preferira džez stil, pojačan snažnim veštinama improvizacije Vita Liturrija, ne odričući se kantabilne muzikalnosti violine Clelie Sguere. Biće izvedena muzika Sakamota, Tiersena, Morriconea, Rote, Carpia, Gato Barbieria,Piovania.

Ovim koncertom odaje se dužno poštovanje Federiku Felinju, italijanskom filmskom stvaraocu, u godini u kojoj se slavi trideseta godišnjica njegove smrti (Rimini, 20. januar 1920- Rim, 31. oktobar 1993).

Iz udruženja pozivaju sve zainteresovane da dođu na koncert. Ulaz je slobodan.

Back to top button