Društvo
Trending

Otvoren Drugi Sajam obrazovanja

Predsednica Skupštine grada Zorica Jović otvorila je u Sportskoj hali Sajam obrazovanja, koji se drugi put organizuje u Vranju.

,,Draga deco, izuzetno mi je zadovoljstvo što vas vidim u ovolikom broju i nadam se da će ova manifestacija postati tradicionalna. Nalazite se na jednoj veoma bitnoj životnoj raskrsnici, kada je važno doneti ispravnu odluku, bez obzira da li je reč o upisu u srednju školu ili na fakultet.

Verujem da ćete uz pomoć svojih razrednih starešina, profesora i roditelja napraviti dobar izbor i odabrati ono što je najbolje za vas. A najbolje je ono što će vas učiniti srećnim i omogućiti vam dobar život“, istakla je predsednica Skupštine grada. Ona je podsetila da na teritoriji Grada Vranja postoji 6 srednjih škola sa preko 30 obrazovnih profila, kao i visokoškolske ustanove Pravni i Pedagoški fakultet i Akademija tehničko-vaspitačkih strukovnih studija.

,,Verujem da će vaš izbor biti pravi i da će vam današnji sajam pomoći prilikom odabira buduće srednje škole ili fakulteta. Na kraju želim da naglasim da je znanje bogatstvo, moć i snaga i da vam niko tu snagu i moć ne može oduzeti.

Zato draga deco, učite, radite, usavršavajte se i nadograđujte, a uspeh neće izostati. Lokalna samouprava će uvek pružiti svu potrebnu pomoć i podršku“, istakla je Zorica Jović.

Na skupu je govorio je i gradski većnik Nenad Đorđević, ističući da Sajam obrazovanja ima za cilj da se učenicima osnovnih i srednjih škola prezentuje sve što grad nudi na polju školstva, kako bi napravili pravi izbor i odlučili se za buduće zanimanje.

,,Obrazovanje i kontinuirano ulaganje u znanje i usavršavanje su izuzetno važni procesi. Grad je to prepoznao i zato smo danas ovde. Sa nama su predstavnici svih srednjih škola sa teritorije grada, dve škole gde se učenici upisuju pod posebnim uslovima, a predstaviće se i akreditovane visokoškolske ustanove sa sedištem u Vranju. Zadovoljstvo nam je da su tu i privrednici koji promovišu dualno obrazovanje, kao i predstavnici Privredne komore Srbije. Svaka od škola i ustanova pripremila je posebnu prezentaciju gde će predstaviti obrazovne profile i studijske programe“, rekao je Đorđević.

Obraćajući se učenicima, naglasio je da je pred njima  izuzeteno važan životni period, jer izbor zanimanja određuje dalji put. ,,Pažljivo razmotrite sve opcije i odaberite ono što vam najviše odgovara. Siguran sam da koju god školu da odaberete sa teritorije grada nećete pogrešiti. Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrebiti da promenite svet. Zbog toga učite, ulažite u sebe, borite se i ne odustajte lako“, dodao je gradski većnik.

Na sajmu obrazovanja svoje obrazovne profile, smerove i studijske programe predstavile su sve osnovne i srednje škole, kao i visokoškolske ustanove na teritoriji grada Vranja.

Na taj način, učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola, danas do 15 časova, u prilici su da se detaljno upoznaju sa programima obrazovnih institucija za koje su zainteresovani. Pokrovitelj manifestacije je Grad Vranje.

Back to top button