...
Društvo
Trending

Uručeno 146 auto sedišta za bebe

Za sve bebe koje su rođene u poslednjem kvartalu 2023. godine, danas je roditeljima u sali Skupštine podeljeno 146 auto sedišta.

Ovo je poslednja podela sedišta za bebe rođene u prošloj godini, tako da je ukupno podeljeno 630 sedišta. Sedišta su roditeljima uručili predsednica Skupštine grada, ujedno i predsednica Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Vranja, Zorica Jović i zamenik predsednika Saveta, Saša Pešić.

Pozdravljajući roditelje predsednica Jović je naglasila: „Zahvaljujući ovoj akciji, i još nekim merama koje smo uspeli da realizujemo u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, postigli smo izuzetno visok rezultat na koji smo ponosni.

Grad Vranje je prvi u našoj zemlji po najbezbednijem prevozu beba i dece, po zvaničnoj statistici republičke Agencije za bezbednost saobraćaja. To znači da su podele sedišta doprinele da roditelji prođu obuku i da deca budu bezbedna u saobraćaju.

Ovo nam je podstrek da još više radimo, ali i dokaz da su naše mere urodile plodom. Nastavićemo i u budućem periodu sa ovom akcijom“ istakla je predsednica Skupštine grada Zorica Jović.

Iz Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije uvodno predavanje roditeljima o značaju korišćenja sedišta za bebe, održao je Nikola Novković.

Nakon toga kraću obuku o pravilnom korišćenju auto sedišta za bebe i decu održala je saradnica Agencije, Marijana Jovanović.

Back to top button
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.