Novinarska nagrada sa imenom ,,Slađana Veljković", ustanovljena u čast prerano preminule novinarke, bivše urednice nedeljnika Vranjske i dopisnika Večernjih novosti, prvi put je uručena laureatima na svečanosti koja je organizovana u ponedeljak, na godišnjicu njene smrti.

Nagradu za najbolju reportažu primio je Muharem Mutabdžija, novinar lista Polimlje, za reportažu ,,Sve ljubavi Milića Avramovića" objavljenu u tom listu. Nagradu u kategoriji ,,novinarski poduhvat" podelile su novinarka Bete Biljana Ljubisavljević i novinarka RTS–a Lidija Georgijeva. U kategoriji ,,najbolji uređivački rad" nagradu je primio Aleksandar Stankov, novinar i urednik Južnih vesti iz Niša.Član žirija za dodelu nagrade Momčilo Popović otkrio je da je njegov osnovni kriterijum u vrednovanju prispelih radova ,,bilo poznanstvo sa Slađanom". ,,U periodu u kome smo sarađivali pokazala je domete koji daleko prevazilaze poziciju provincijskog novinara. Bila je stvaralac originala sa ekstremno tananim osećajem za pravu reč, emociju i događaj. Sa merom za pravdu pre svega. Takvi novinari su bili i do danas ostali retki, zato se pamte i citiraju”,  kazao je između ostalog Popović, obrazlažući odluku žirija.

Izložbu fotografija i članaka pod nazivom ,,Jedna karijera u 50 slika" otvorila je gradska većnica za kulturu Zorica Jović, rekavši da radom Slađane Veljković "mogu da se ponose svi - od porodice, preko prijatelja do grada Vranja". Uručenju su prisustvovali članovi porodice Slađane Veljković - brat Igor Veljković, suprug Negovan Jovanović i sin Andreja Jovanović, kao i Tijana Jovanović. Na konkurs je stiglo ukupno 38 predloga, a 24 su ispunila uslove za nagrađivanje. Nagradu je ustanovio CMTDO iz Vranja.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240