„Stupni vu na stupku“, knjiga poslovica, izreka i izraza vranjskog kraja, čiji je autor interpretator narodnih pesama i pisac Mile Kostić  Dubnica, izašla je iz štampe pre nekoliko dana pod pokroviteljstvom Udruženja književnika iz Vranja.

Mile Kostić Dubnica je inače poznat ne samo u vranjskom kraju, već i mnogo šire kao pisac  koji svoja dela stvara u duhu narodne lirike.

Njegova pesma “Udala se naša Stana” osvojila je prvo mesto na Festivalu „Mlava peva 1996“ u Petrovcu na Mlavi.  Dramu u dijaloškom obliku  „Neću tatka da obrukam“ izdao je četiri godine kasnije, a posle šest godina  objavljuje i dijalošku priču  „Pamet noge vodi“. Nije prošlo mnogo, a svetlost dana ugledao je njegov novi  roman pod nazivom „Mesečeva svetlost“.  

Kostić je dobitnik mnogih nagrada i priznanja, a poslednja je Specijalno priznanje sa zlatnom medaljom  koje je dobio kao autor  najčitanije zbirke mudrih misli „Dodir stvarnosti“ u srpskoj biblioteci USKS „Vuk Karadžić“u Ljubljani.

Mnoge njegove pesme objavljene su u više zbornika i časopisa, Kostić je osvojio nagrade i na takmičenjima pevača narodnih melodija, a član je Udruženja književnika u Vranju, Društva za očuvanje kulturno istorijskih vrednosti Srba Zapisi u Bujanovcu, Udruženja srpskih književnika u Sloveniji i Udruženja književnika u otadžbini i rasejanju SKOR u Novom Sadu.

J.S.

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240