Predsednik Skupštine dr Dejan Tričković i gradska većnica Zorica Jović organizovali su prijem za učesnike Internacionalne likovne kolonije „Vranje 2019“.

Tom prilikom predsednik Tričković je izrazio zadovoljstvo što su umetnici iz Makedonije, Bugarske, Francuske, Hrvatske i Srbije gosti Vranja, grada koji ima bogatu istoriju i u kojem će naći inspiraciju za svoja dela.

Gradska većnica Zorica Jović, istakla je značaj vranjske kolonije, koja je zauzela posebno mesto na mapi srpske likovne scene.

,,Verujem da će vas bogata istorija, kulturno istorijski spomenici i duh Vranja inspirisati da oslikate svoja platna, koja će opet ostati gradu i Narodnom univerzitetu. Nadam se da ćete iz našeg grada otići bogatiji za još jedno lepo iskustvo’’, naglasila je Zorica Jović.

 Na prijemu je govorila i direktorka Narodnog univerziteta Gordana Dimitrijević, koja se zahvalila lokalnoj samoupravi na podršci u organizovanju ovako značajne manifestacije.

,, Narodni univerzitet je ustanova koja neguje likovnu umetnost ne samo organizovanjem kolonije, već i kroz rad Likovne radionice i Galerije, koja se može pohvaliti bogatom izlagačkom delatnošću’’, rekla je ona.

 J.S.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240