Od 3. do 8. avgusta Vranje će biti u znaku Festivala klasične muzike ,,Piano summer“. Ovaj Festival  se u našem gradu održava šesti put i postao je sastavni deo kulturnog života Vranja.

Zoran Imširović, osnivač i umetnički direktor festivala i pijanista iz Nemačke, za TV Info puls navodi  da se projektom “Piano Summer”, Vranje svrstava na mapu značajnih kulturnih dešavanja u Evropi.
„Festival “Piano Summer” čini ovaj grad kulturnom prestonicom ovog dela Evrope. Naš festival etablirao se u jedan od najvećih u jugoistočnoj Evropi. Pozivu su se i ove godine odazvali vrhunski umetnici sa kojima ćemo obeležiti dvestotu godišnjicu od rođenja Klare Šuman“, kaže Imširović..

 „Pomalo intrigantni moto ovogodišnjeg festivala – “Pijanistkinja sa novčanice” – posvećen je dvestotoj godišnjici rođenja Klare Šuman, pijanistkinji, pedagogu i kompozitorki, koju većina naših posetilaca prepoznaje kao lik sa novčanice od stotinu nemačkih maraka“, ističe on.

Na sceni Doma vojske u Vranju, ove godine vransjkoj publici predstaviće se svetski priznati instrumentalisti, poput Gulsina Onaja, Luiza Gustava Karvalja, Nina Gurevič, Ani Takizde, Dragane Teparić, Zorana Imširovića.

On naglašava da je ovaj projekat jedinstven jer je nekomercijalan.

„ Većina umetnika nastupa bez nadoknade, a prikupljeni novac se ulaže u obnovu muzičke infrastrukture, nabavku instrumenata i promociju mladih talenata u inostranstvu.

Imširović kaže da je Piano Summer festival   idealna platforma za razvoj kulturnog turizma, jer pruža priliku da osmišljenim planovima, a u saradnji sa zaduženim institucijama, mnogobrojnim gostima iz inostranstva bude  prikazano  najlepše lice Vranja.

Svi koncerti u okviru Piano summer festivala  biće  održavani u Sali Doma Vojske sa početkom u 20 sati.

Ulaz za sve koncerte je besplatan.

J.S.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240