Pijanistkinja gruzijskog porekla Nino Gurevič kao ugledni solista i priznati kamerni muzičar nastupa širom sveta.

Tu spadaju učešća na mnogobrojnim festivalima među kojima su i Internacionalni muzički festival u Telaviju (Gruzija), Oleg Kagan festival u Krojtu (Nemačka), Klavirski festival Rur u Dortmundu, Piano Summer u Vranju, Šopen fest u Beogradu itd. Posebno bi trebalo da se izdvoji nastup sa Filharmonijom iz Novosibirska pod dirigentskom palicom Arnolda Kaca. Ostvarila je mnogobrojne snimke za Gruzijski nacionalni radio i televiziju.

Rođena je u Tbilisiju, glavnom gradu Gruzije. Odrasla je u muzičkoj porodici – majka joj je nastavnik klavira, a otac ugledni profesor Vili Gurevič, dirigent, muzikolog i dugogodišnji šef Odseka za kompoziciju i teoriju muzike na Državnom konzervatorijumu u Tbilisiju. Kao četvorogodišnjakinja stiče prva znanja iz sviranja klavira, a diplomirala je na Državnom konzervatorijumu u Tbilisiju. Od najmlađih dana do diplome na akademiji, njen razvoj prati poznati pedagog Edišer Rusišvili, profesor na Konzervatorijumu u Tbilisiju.

Studirala je i na Visokoj školi za muziku u Minhenu pod vođstvom profesora Eliso Virsaladze. Pohađala je i master studije za pratnju lida u klasi Helmuta Dojča. Redovno nastupa kao solista i sa raznim kamernim sastavima širom Evrope i Azije. Lista nacionalnih i internacionalnih takmičenja na kojima osvaja nagrade je impresivna. Koncert počinje večeras u 20 sati u Domu vojske u Vranju, a ulaz je besplatan.

Izvor: Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240