Ani Takidze potiče iz muzičke porodice. Rođena je u Tbilisiju, gde je započela muzičko obrazovanje pri školi za talente, a diplomirala je na Državnom konzervatorijumu u klasi profesora Kubutije.

Postdiplomske studije nastavlja u Minhenu, na uglednoj Visokoj školi za muziku u klasama Franca Masingera i Helmuta Dojča. U toku bogate pijanističke karijere nastupala je kao solista i kamerni muzičar. Redovno održava koncerte sa orkestrima kao što su Minhenski simfoničari, Sinfonijskim orkestrima u Nirnbergu, Triru, Dubrovniku, Nacionalnim orkestrom, Filharmonijskim i kamernim orkestrom u Tbilisiju, kamernim orkestrom Ricerkare u Sarbrikenu itd. Sarađivala je sa Vildom Frang, Kim Kaškašijan, Vladimirom Mendelsonom, Andreasom Brantelidom, Hiroiki Ivaki i mnogim drugima.

Redovno nastupa i sa svojim ocem, dirigentom Revazom Takidzeom. Ani Takidze je laureat prvog internacionalnog konkursa ,,Svjatoslav Rihter” u Moskvi (2005). Nastupala je na značajnim internacionalnim festivalima kao što su Oleg Kagan festival u Krojtu (Nemačka), Gidon Kremer festival kamerne muzike u austrijskom Lokenhausu, Festivalu savremene muzike Jeseni Tbilisija u Gruziji. Držala je majstorske kurseve na Konzervatorijumu u Džakarti (Indonezija), Konzervatorijumu u Pekingu, Državnom konzervatorijumu i u školi za talente u Tbilisiju.

Ani Takidze održaće koncert večeras u okviru festivala ,,Piano summer", a početak je u 20 sati u sali Doma vojske.

Izvor: Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240