Dragana Teparić, je perspektivna srpska pijanistkinja iz Beograda koja je tokom svoje karijere ostvarila niz koncerata u zemlji i inostranstvu kao solista i kamerni muzičar.

Muzičko obrazovanje započela je sa 11 godina u Muzičkoj školi „Mihajlo Vukdragović“ u Šapcu u klasi Goare Lazić. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Nevene Popović, a master akademske studije završila u klasi Vladimira Miloševića. Njeno umetničko dostignuće krasi veliki broj nagrada u zemlji i inostranstvu.

Dobitnica je priznanja iz fonda „Emil Hajek“ kao najperspektivniji mladi pijanista Fakulteta muzičke umetosti, priznanja iz fonda „Stanojlo Rajičić“ za najuspešniji solistički koncert u Galeriji likovne i muzičke umetnosti Srpske akademije nauka i umetnosti u koncertnoj sezoni 2016/2017, kao i priznanja iz fonda „Srđan Grbić“ za najuspešnijeg studenta Fakulteta muzičke umetnosti. Sarađivala je sa dirigentima Vesnom Šouc i Stankom Jovanović.

Nastupala je kao solista sa Kamernim orkestrom RTS-a. Snimila je CD klavirke muzike akademika Ivana Jevtića za francusku izdavačku kuću „Indesens“. Predaje klavir u Muzičkoj školi „Stanković“ u Beogradu.

Koncert pod nazivom ,,Metamorfoze" počinje u 20 sati u Domu vojske, a ulaz je besplatan.

Izvor: Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240