Miljana Pešić, mlada, talentovana Vranjanka, objavila je nedavno svoj roman, prvenac, pod nazivom „Pobedi me“, koji je za vrlo kratak period pobrao veliki broj pozitivnih  kritika.

Miljana ima  22 godine, student je treće godine Filološkog  fakulteta u Beogradu i zalaže se, kako kaže, da se čitanje vrati u modu.  Za TV Info puls, ponosno govori o svojoj novoj knjizi, o inspiracijama koje nalazi u svakodnevnom životu, o tome da li češće bude  „pobeđena“ ili „pobednik“.

„Knjiga „Pobedi me“ je moja prva ozbiljna i najličnija priča u odnosu na sve što sam do sada pisala. Sve do ove knjige, bilo je pisanje iz čiste ljubavi, kratke priče, literarni zapisi. Ova knjiga je nešto potpuno novo, čak i za mene. Volim da pišem o ljubavi, uspomenama, prijateljstvima, porodici, sreći i tugi...  Jednostavno, volim da pišem o životu i svemu onome što on donosi. Zato smatram da su moja knjiga i priče koje objavljujem na svom instagram profilu za svakoga, jer su realnost. Svi smo nekada voleli, patili, bili povredjeni, svadjali se, psovali i smejali se, vodili ljubav. Život je ono što me inspiriše i o njemu pišem, ističe Miljana.

Na pitanje da li kroz objavljenu knjigu živi svoj san ili ipak ima još toga neostvarenog, ova mlada spisateljica kaže:

„Trenutno živim svoj san, jer je to ipak želja koju nosim još iz detinjstva, ali kako imam samo 22 godine, tu je još dosta planova na kojima radim i nadam se da će se ispuniti i oni kada za to dodje vreme. Dajem vremenu vremena.“

Miljana naglašava da i onda, kada u životu bude „pobeđena“ ipak se oseća kao pobednik:

„Ponekad se osećam kao totalni pobednik u svemu što radim, ali kako bih ostala prizemna i umela da prepoznam svoje greške, dešava se da se osećam i kao najveći gubitnik. Ali čak i onda kada sam ,,pobedjena"  osećam se kao pobednik, jer iz toga nešto naučim. Mislim da je balans vrlo bitan“.

Naša sagovornica,  kroz nekoliko redova opisa, želi da svoje buduće čitaoce upozna sa tematikom svog prvenca i tako ih zaintrigira da kupe knjigu i upoznaju se sa životom glavne junakinje.  Naglašava da joj je inspiracija za ovu knjigu bila nana, koja je pre šest godina umrla od karcinoma debelog creva.

„Vera je dvadesetogodišnjakinja koja dolazi baš iz Vranja i student je Filološkog fakulteta u Beogradu. Ona je obična devojka koja živi život punim plućima do onog trenutka kada joj se dijagnostikuje kancer debelog creva. Tada se sve menja iz korena. U knjizi je opisana njena borba sa bolešću, na koji način ona prevazilazi ili ne prevazilazi neke stvari. Takodje se provlači i jedna ljubavna priča koja objašnjava da i onda kada imate sve u životu, ako nemate onoga koga volite, nemate ništa. Dalje ne bih otkrivala, pustila bih vaše čitaoce da se sami upoznaju  sa Verom i bitkama koje ona bije“, kaže Miljana.

Knjigu  „Pobedi me“  izdala je „Nova poetika“. U Vranju se knjiga može kupiti u prodavnici na Trgu slobode br.5,  ili je možete naručiti putem sajta www.novapoetika.com.

JS

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240