Mirjana Bobić Mojsilović, srpska književnica, novinarka i slikarka, u petak, 23.avgusta, družiće se sa vranjskom publikom na književnoj večeri koja će biti održana u okviru tradicionalne manifestacije „Dan Vranja“.

Ova istaknuta, multimedijalna umetnica, svoje književno stvaralaštvo predstaviće na Trgu Staniše Stošića, sa početkom u 19 sati, kada će publici govoriti o svojim knjigama,  o inspiracijama koje pronalazi u svemu što je okružuje, o sitnim i svakodnevnim trenucima koji su dovoljni za sreću, a kojih, možda, nismo uvek svesni, o ljubavi prema slikarstvu i mnogim drugim temama.

Bobić Mojsilović je do sada objavila romane Dnevnik srpske domaćice, Happy End, Majke mi, bajka, Ono sve što znaš o meni , Tvoj sam,  Srce moje, Azbuka mog života, Glad, Gospodin pogrešni , Traži me, Tvoj anđeo čuvar, kratke priče Baba, Nemoj ništa da me pitaš i zbirku poezije, Obećao si mi.

Autorka je šest pozorišnih komada Suze su O. K., Verica među šljivama, Pozovi M radi užitka, Poslednja šansa, Pogodi ko dolazi na večeru, Svlačenje, koji su izvođeni u pozorištima u Beogradu. Dvanaest njenih naslova objavljeno je u Francuskoj, Italiji, Češkoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Makedoniji.  Autorka je nekoliko samostalnih izložbi slika.

Mirjana Bobić Mojsilović je slobodna umetnica i živi u Beogradu. 

Veče sa Mirjanom Bobić Mojsilović upotpuniće i polaznici Likovne radionice iz Vranja, koji će inspiraciju za stvaralaštvo, te večeri, možda pronaći u govoru ove zanimljive gošće.  

J.S.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240