Surdulica je ovih dana dobila nov, renoviran objekt Kulturnog centra, u koji je, uz pomoć lokalne samouprave, IPA programa i donatora uloženo tačno 933.045 evra.

Od ove sume, Surdilica je odvojila 40,698 miliona dinara, tri miliona je donirala “Coca Cola Vlasinka”, dok je ostatak novca obezbeđen iz EU programa IPA. Novi prostor sada ima 2. 500 kvadrata u parteru i dva sprata, i salu od 360 mesta,a podeljen je u dva bloka.

U Bloku A nalaze se parter, ustvari multifunkcioanalna sala sa kino kabinom i scenskom rasvetom za pozorište, a planiran je za prikazivanje filmova, konferencije, školske priredbe i slično. Tu je i prostor za muzičko - scenske programe, za folklor, hor i slično. Prijemni deo partera čine ulazni hol sa garderoberom, kafe bar, izložbeni deo, galerijski prostor.

Na prvom spratu nalaze se kancelarijski prostor, izložbeni deo, zapravo stalna postavka SKC o kulturnoj bašttini, balkon sale. Na drugom spratu Bloka A nalaze se Galerija SKC, Atelje SKC, muzicki kabinet, dve multifunkcionalne sale za pres konferencije i probe sa garderobama, kao i za video produkcije i dokumentarne filmove. Blok B sastoje se od bine sa pratećim prostorijama, garderobama, prostorom za čitaće probe i prostorije za fundus.

Kulurni centar već je u funkciji, i predstavlja najsavremeniji objekt te vrste na jugu Srbije, pa i šire.

TK

Izvor i foto: Info Vranjske

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240