U obnovljenoj zgradi Pozorišta ,,Bora Stanković'' gradska većnica za kulturu Zorica Jović sinoć je svečano otvorila 39. ,,Borine pozorišne dane".

Ona je izrazila zadovoljstvo što su se glumci vratili u svoju kuću i što Vranjanci mogu da uživaju u pozorišnoj umetnosti u obnovljenom zdanju svog teatra koji ima tradiciju dugu preko 120 godina.

,,Opstajao je teatarski život u Vranju, zahvaljujući glumcima, zahvaljujući entuzijazmu zaljubljenika u ,,daske koje život znače’’ i njihovoj odlučnosti da pozorište živi i bez zgrade. Opstajalo je pozorište i uz podršku svih onih poštovaoca pozorišne umetnosti i magije koju ona nosi. Zahvaljujući veri i upornosti nalazimo se u novom, savremenom pozorišnom zdanju koje je ponos svih nas zajedno: države, grada, glumaca i građana Vranja'', naglasila je Zorica Jović otvarajući pozorišne svečanosti Bori u čast.

Prve večeri festivala publika je imala priliku da pogleda predstavu ,,Rodoljupci'' Narodnog pozorišta Beograd.

Nakon predstave organizovan je i razgovor sa glumcima. Večeras je na repertoaru predstava ,,M.I.R.A.'' u izvođenju Bitef teatra i režiji Andraša Urbana.

TK

Izvor: Služba za odose sa javnošću Grada Vranja

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240