Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, gradska većnica Zorica Jović i direktor vranjskog pozorišta Nenad Jović, susreli su se sa predsednikom Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije, Miodragom Dinulovićem, koji ih je upoznao sa jednoglasnom odlukom predsedništva Zajednice da vranjskom pozorištu i gradu Vranju bude poverena organizacija 56. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije ,, Joakim Vujić''.

,,Ceneći napore koje je ansambl vaše pozorišne kuće uložio u proteklih osam godina na očuvanju pozorišnog života grada, kao i rezultate koje je zabeležio upravo na festivalu ,,Joakim Vujić'', odluka da vam poverimo organizaciju festivala u godini kada ste se vratili u svoj pozorišni dom, više je nego opravdana i u svakom smislu mnogoznačna'', rekao je prilikom susreta Dinulović. 

,,Grad Vranje i Pozorište ,,Bora Stanković'' počastvovani su što im se ukazala prilika da budu domaćini ovako značajnog pozorišnog festivala i priušte vranjskoj publici posebnu privilegiju da gledaju najbolja pozorišna ostvarenja. Lokalna samoupra pružiće svu neophodnu podršku u realizaciji festivala'', istakao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković. Festival ,,Joakim Vujić'' je jedan od najznačajnijih pozorišnih festivala u našoj zemlji, čiju važnost i značaj prepoznaje i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, koje je jedan od pokrovitelja manifestacije, koja samim tim ima i nacionalni značaj. Festival je presek najbolje produkcije profesionalnih pozorišnih predstava Srbije od Šapca do Gračanice.

TK

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240