Povodom gradske slave, Duhovskog ponedeljka, na šetalištu u centru Vranja danas je otvoren tradicionalni Salon knjiga.

Otvaranju Salona knjiga prisustvovala je gradska većnica Zorica Jović, koja je izrazila zadovoljstvo što su se stvorili uslovi da se Vranjancima priušti jedno ovakvo kulturno dešavanje. ,,U organizaciji JU ,,Narodni univerzitet'' danas otvaramo Salon knjiga, koji će trajati do 15. juna.

Na naše veliko zadovoljstvo ovo je prvi događaj u oblasti kulture, koji organizujemo u ovoj situaciji u kojoj se zbog pandemije izazvane koronavirusom našla ne samo naša zemlja, već čitav svet. Salon knjiga već tradicionalno organizujemo u susret gradskoj slavi, Duhovskom ponedeljku.

Iako je zbog mera predostrožnosti i u skladu sa svim preporukama Kriznog štaba, ovog puta manji broj štandova, verujemo da će ljubitelji pisane reči pronaći štivo po svom ukusu'', rekla je većnica Zorica Jović.

Direktorka JU ,,Narodni univerzitet'' Gordana Dimitrijević, podsetila je da je ovo druga sajamska manifestacija posvećena knjizi u ovoj godini. ,,Na šetalištu u centru Vranja izložili smo dva štanda, ali ipak sa dovoljnim brojem zanimljivih naslova uz neizostavni sajamski popust.

Veoma mi je drago što se otvaranjem Salona knjiga ponovo pokreću kulturna dešavanja u gradu'', rekla je direktorka Dimitrijević.

Na štandovima su izložena dela vodećih izdavača u zemlji kao što su Laguna, Vulkan, Mali princ, Kreativni centar i drugi.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240