Sa ukidanjem vanrednog stanja ustanove kulture polako otvaraju svoja vrata posetiocima.

Tako je i sa Galerijom Narodnog muzeja u Vranju koja će prve posetioce primiti u julu. Naime, na prošlogodišnjem konkursu za izlagačku delatnost za 2020. godinu  u program rada uvršteno je 15 likovnih izložbi, od toga tri rezervne.

Međutim, zbog pandemije izazvane koronavirusom od proglašenja vanrednog stanja u ovom prostoru nije realizovano osam izložbi.

,,Tokom leta planiramo realizaciju tri izložbe van plana i  programa i to: u prvoj  polovina jula u velikoj sali biće izložba fotografija ,,Priča o ženi'', u organizaciji Međunarodne organizacije za migracije (IOM), u sklopu podrške EU upravljanju migracijama u Srbiji. U maloj sali planiramo samostalnu izložbu slika Andrije Drežnjaka iz Niša, a u avgustu u velikoj sali udruženje građana ,,КONCEPT'' Vranje realizovaće projekat sufinansiran sredstvima Grada dodeljenim na konkursu  za 2020. godinu’’, rekla je za zvanični gradski sajt Mirjana Jovanović viši kustos, istoričar umetnosti  Galerije Narodnog muzeja.

Po njenim rečima u septembru  u okviru manifestacije ,,Velikani u Vranju'' planira se izložba ,,Dakle,Vi ste taj Uroš Predić''  autora Olivere Skoko, kustosa istoričara umetnosti Zrenjaninskog muzeja u saradnji sa Narodnim muzejem u Zrenjaninu.

,,Većina prijavljenih umetnika apliciralo je na konkurs Ministarstva kulture i informisanja u februaru kao i Narodni muzej sa projektom ,,Godišnji program Galerije Narodnog muzeja Vranje''. Ukoliko  sredstva budu dodeljena sa izvesnim pomeranjima i prilagođavanjem ceo plan i program  biće realizovan do kraja godine’’, naglašava Jovanovićeva.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240