U okviru kampanje ,,Budućnost Srbije" u Vranju je održan skup na kojem su govorili premijerka Ana Brnabić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pred velikim brojem građana predsednica Vlade Ana Brnabić je istakla da je vrlo važno setiti se kako je nekad bilo, šta je zatečeno kada su preuzeli rukovođenje državom i odakle se krenulo.

,, Kada sam došla na funkciju premijerke uradila sam to jer sam kod predsednika Vučića videla jasnu želju i hrabrost da Srbija krene napred. U 2013. godini bili smo pred bankrotom i to su bili rezultati  jedne neodgovorne politike, politike koje su vodili Boris Tadić, Vuk Jeremić, Dragan Đilas, koji nam se danas nude kao alternativa. Zato smo tu da vam predstavimo svoje rezultate, koji su već vidljivi od 2014. godine jer Vlada počinje da radi normalno i odgovorno. Podsetiću vas da je predsednik Vučić sproveo finansijsku konsolidaciju i za čak 40 mesta smo napredovali na listi Svetske banke. Danas smo rame uz rame sa Izraelom, Italijom i Belgijom. U 2018. godini imali smo 3,5 milijarde evra direktnih investicija. U 2012. godini stopa nezaposlenosti je bila 51%, a danas 11%. Posebno ističem da je stopa nezaposlenosti među mladima, koji su naš prioritet danas 25%, a bila je čak 51%. Uspeli smo da povežemo sve državne organe i da budemo u službi građana. Oni nisu uspeli ni da registruju ulice. U Srbiji nije bilo registrovano čak 66.480 ulica, a u Pčinjskom okrugu 2.931. Ponosni smo što smo i povezali sve osnovne škole na internet, povećali cenu rada za 42%", istakla je premijerka Brnabić.

,,Krenuli smo od nule, a naša vizija je da nastavimo da gradimo Srbiju, normalnu i pristojnu, u kojoj se žene neće vređati i nositi vešala. Nećemo odustati i borićemo se za Srbiju", poručila je premijerka Brnbić i dodala da će u Vranju biti završena zgrada Pozorišta u šta će biti uloženo 3 miliona evra. Obraćajući se prisutnima predsednik Aleksandar Vučić izrazio je  zadovoljstvo što se okupio veliki broj građana iz gotovo celog Pčinjskog okruga, a posebno je pozdravio građane Kumanova.

,, Došli ste ovde zbog Srbije jer Vranje voli Srbiju. Vranje na najbolji način razume probleme Srbije, niste kukali, Vranje je uvek bilo hrabro i branilo srpsku trobojku.  Otvorili smo Geox, zaposlili ljude, otvorili savremen bolnički centar, Jumko danas radi u dve smene, a radiće i u tri, Simpo mora da radi, završićemo pozorište i dovesti jednog velikog investitora", naglasio je predsednik Vučić koji je govorio i o važnosti razvoja susednih opština i postignutim rezultatima.

,,  Mi možemo biti kao Švajcarska i druge razvijene zemlje, jer smo vredni. Samo uz vašu podršku i zajedno to možemo postići", istakao je predsednik Vučić. On je govorio i o Kosovu i Metohiji i svim naporima koji se preduzimaju  da se ono sačuva. Ne priznajem granice, potreban nam je mir sa Albancima i nisu nam potrebni sukobi. Otvoreni smo i odgovorni prema građanima i prema svetu", naglasio je predsednik Vučić.

,,Za razliku od političkih protivnika naš simbol su nova radna mesta, povećanje plata, penzija, bolji standard građana. Srbijom neće upravljati niko drugi osim građana, sami ćemo donositi odluke i podići ugled naše države na još viši nivo. Ponosan  sam na dve stvari, a to je što smo uz vašu podršku i razumevanje uspeli da sprovedemo bolne reforme, smanjimo javni dug, i što smo sačuvali slobodu, a to jug Srbije najbolje zna.

Za nas je presudno da Srbija bude još snažnija i jača i zato je naša obaveza da budemo jedinstveni", poručio je predsednik Vučić. On je najavio i izgradnju modernog pokrivenog stadiona u Vranju, kao i gasovoda za Pčinjski i Jablanički okrug u šta će biti uloženo 142 miliona evra.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240