Nakon napuštanja sednice Skupštine, medijima su se obratili predstavnici stranaka vladajuće koalicije.

Potpredsednik GrO SNS u Vranju i šef odborničke grupe Goran Nikolić je rekao, da su opozicionari na Skupštini, pre napuštanja, izneli neistine i dodao da pozadina ovakve odluke nije sa lokala, već se, po njegovom mišljenju, radi o nalogu nekog iz Beograda ili sa Zapada, nekih njihovih finansijera koji smatraju da se narodna volja pravi na ulicama i da je ulica ta pomoću koje se dolazi na vlast.

Dejan Manić, šef odbotničke grupe JS u Vranju  kazao je da napuštanje Skupštine nije ispravno zbog samih odbornika i da je ponašanje opozicionih odbornika neodgovorno i nije ispravno niti zahvalno za građane Vranja.

Srđan Dekić, predsednik odborničke grupe SPS-a je istakao da je Skupština mesto gde se opozicija bori za svoja politička prava a da napuštanje Skupštine ne doprinosi demokratičnosti.  

Medijima se obrato i predsednik Skupštine dr Dejan Tričković i naglasio da je napuštanje Skupštine od strane opozicionih odbornika odraz  njihove nemoći i bezidejnosti, kao i nedostatka argumenata da nađu bilo kakav razlog pred građanima i glasačima.