...
Društvo
Trending

Počinje vanredna kontrola zauzeća javnih površina i komunalnih objekata

U skladu sa Odlukom o načinu obavljanja komunalnih delatnosti – održavanje čistoće na površinama javne namene, upravljanje komunalnim otpadom i održavanje zelenih površina, komunalna inspekcija sprovešće vanrednu i pojačanu kontrolu zauzeća javnih površina i komunalnih objekata.

Odlukom se zabranjuje zaustavljanje i ostavljanje vozila kojima se ometa korišćenje pešačke komunikacije, prilaz objektima, korišćenje protivpožarnog puta i prolaz između zgrada.

Zabranjuje se i ostavljanje neregistrovanih, havarisanih i odbačenih vozila na javnim površinama i ostavljanje vozila na delu trotoara koji nije obeležen za parkiranje. Vozila se ne smeju ostavljati ni na pešačkom prelazu, pešačkoj i biciklističkoj stazi.

Iz komunalne inspekcije obaveštavaju da će u narednom periodu prioritet biti havarisana i neregistrovana vozila, koja će se uklanjati po hitnom postupku.

Takođe, protiv nesavesnih vlasnika će biti podneti prekršajni nalozi u redovnom postupku. Komunalna inspekcija apeluje na sugrađane da izbegnemo nepotrebne troškove, a takođe učinimo nešto za lepši izgled grada

Back to top button
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.